Wij werken aan een splinternieuwe website met o.a. al onze klantcases. Medio Q2 2024 live!

Social media marketing

Wil jij jouw social media marketing uitbesteden?

Social media marketing

De meeste bedrijven starten met het posten van social media content zonder de juiste strategie. Ja, dat is schieten met hagel! We maken de banaan open vanuit de achterzijde: vanuit strategische keuzes en gaan op basis daarvan content creëren. Het resultaat? Content die bijdraagt aan jouw online zichtbaarheid, unieke positionering, waarmee je jouw branding versterkt. Dat maakt online het verschil!

Vraag een Social Talk aan!

Waarom is de Social Talk gratis?

Ja, echt gratis. Wij willen je kennis laten maken met onze kennis en kunde, want dat smaak zeker naar meer. Als je eenmaal de kansen en mogelijkheden met social media marketing hebt ontdekt, wil je zeker niet meer anders. En voor ons een vrijblijvend aanbod om jou op weg te helpen naar online verschil.

Een gratis Social Talk

Start een 1-op-1 gesprek met onze expert! 

‘Samen maken wij online het verschil!’

Jules Jongerius


Winnaar Young Professional of the Year Award 2019


Klanten geven ons
een 9,7 op Trustoo.


Best beoordeeld bureau
op Sortlist


“Met unieke social media content werk je naast zichtbaarheid ook aan het versterken van je branding. De kracht zit in de ‘why’ van jouw bedrijf te achterhalen en dat verhaal te communiceren.”

Jules Jongerius, online strateeg

Wil je meer weten over Social Media Marketing?

Komt jouw social media niet van de grond en erger jij je groen en geel? Dan is de tijd rijp voor wat Social Talk met de Banana’s.

10,4 miljoen, 5,6 miljoen, 4,7 miljoen en 4,5 miljoen. Nee, dit zijn (nog) niet de saldo’s van onze rekeningen. Dit is het aantal gebruikers van de grootste social mediakanalen in Nederland: Facebook, Instagram, LinkedIn en TikTok. Aanwezig zijn op Social Media is dus een must om zichtbaar te zijn als bedrijf! Social Media Marketing kan verschillende doelstellingen vervullen, van het vergroten van naamsbekendheid, positioneren van jouw bedrijf tot het generen van traffic naar je website of winkel. Zoals je merkt valt of staat Social Media met het maken van de juiste keuzes. En geen one-size-fits-all plan, maar een strategie gebaseerd op jouw doelstellingen, onderscheidende waarden, doelgroep(en), customer journey en uitstraling. Je wilt toch ook dat bedrijven jouw herkennen vanwege jouw onderscheidende kracht. Dat maakt online het verschil.

Werkwijze
Strategie tot uitvoering, dat maakt online het verschil. Bij Social Banana werken we op basis van jouw wensen en behoeften, daarom starten we met een vrijblijvend gesprek om jouw situatie in kaart te brengen. Op basis van dit gesprek maken wij een voorstel, waarin wij jou adviseren met de mogelijkheden.

Abonnementen
Voor social media ondersteuning werken wij met vaste abonnementen: brons, zilver, goud of zelfs banaan. Deze abonnementen zorgen ervoor dat jij je op jouw business kunt focussen. De abonnementen maken kosten vooraf inzichtelijk, zodat jij weet waar jij aan toe bent. En maandelijks opzegbaar, zo zit je nergens aan vast! De abonnementen variëren in frequentie van de social mediaberichten, statistieken en evaluaties. 

Strategie
Hoe ziet het uitbesteden van mijn social media marketing eruit? Zoals je inmiddels weet beginnen wij altijd vanuit de achterzijde van de banaan, de strategie. Tijdens de brainstormsessie gaan wij echt terug naar de essentie van jouw merk: zoals doelstellingen, gewenste en werkelijke identiteit, onderscheidende waarden, definiëring van doelgroepen, in kaart brengen van de klantreis en het bepalen van de fysieke uitstraling. Aan het eind van de brainstorm weten we of social media marketing het juiste middel is voor jouw bedrijf, of dat we ons wellicht (ook) moeten richten op de andere aspecten van contentmarketing, zoals SEO-content, e-mailmarketing of online campagnes. Vanuit deze inzichten creëren wij een strategisch plan. En nee, geen plan van 20 A4’s maar een plan van 6 A4’s waar echt de key uitgangspunten in staat, zodat jij precies weet welke koers wij uit gaan zetten.

Uitvoering
Samen met jou doen we er alles aan om het maximale uit jouw social mediakanalen te halen en je doelen te bereiken. Op basis van jouw abonnement koppelen wij de resultaten terug en evalueren we om de huidige inzet te evalueren en te brainstormen over nieuwe ideeën! Je ontvangt een analyse waar al je kanalen in staan, waarbij je de resultaten kunt zien: bereik, betrokkenheid en traffic. Op basis van deze data kunnen wij de strategie bijsturen en koersen naar online verschil.

De meeste ondernemers starten met het plaatsen van online content zonder hier écht goed over na te denken. Social Banana creëert online content vanuit doelstellingen en strategische keuzes en gaat vanuit dit uitgangspunt operationeel aan de slag. Wij maken de banaan open vanuit de achterzijde en niet vanuit de steel: dat maakt het online verschil

Social Banana is een full-service marketingbureau en ondersteunt bedrijven op het gebied van social media management, strategievorming, trainingen & workshops, web development, SEO & SEA, leadgeneratie, hosting, grafisch design, copywriting en foto- en videografie. Zo kun jij je echt focussen op jouw core-business. Social Banana richt zich op bedrijven in het MKB die ondersteuning verlangen met betrekking hun marketingactiviteiten of hun marketingactiviteiten volledig willen outsourcen. Ben je op zoek naar een maatwerkoplossing, neem dan contact met ons om de mogelijkheden te bespreken.