Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Hoe optimaliseer ik mijn website of webshop om zo mijn vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren?

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Van onvindbaar, tot hoog in Google rankings
Organisch bovenaan staan in zoekmachines, heb je niet binnen één dag voor elkaar. Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd, is het proces van het verbeteren van zichtbaarheid van jouw website of webshop in de organische zoekresultaten, waardoor jouw doelgroep je beter kan vinden online. Zoekmachine optimalisatie is een belangrijk onderdeel van elke digitale marketingstrategie, wat door veel organisaties vaak wordt vergeten. Het kan een enorm rendement opleveren, indien goed uitgevoerd. Dat maakt online het verschil!

Vraag een Social Talk aan!

Waarom is de Social Talk gratis?

Ja, echt gratis. Wij willen je kennis laten maken met onze kennis en kunde, want dat smaak zeker naar meer. Als je eenmaal de kansen en mogelijkheden met social media marketing hebt ontdekt, wil je zeker niet meer anders. En voor ons een vrijblijvend aanbod om jou op weg te helpen naar online verschil.

Een gratis Social Talk

Start een 1-op-1 gesprek met onze expert! 

‘Samen maken wij online het verschil!’

Niek Bastiaens


Winnaar Young Professional of the Year Award 2019


Klanten geven ons
een 9,7 op Trustoo.


Best beoordeeld bureau
op Sortlist


“Tegenwoordig gaat het er niet om het krijgen van ‘online traffic’, maar om het krijgen van gerichte en relevante traffic”.

Jules Jongerius, online strateeg

Wil je meer weten over zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Werpt jouw Search Engine Optimalisation (SEO) niet zijn vruchten af? Dan is de tijd rijp voor wat Social Talk met de Banana’s.

Om het belang van zoekmachine optimalisatie uit te leggen is het belangrijk om te weten dat er verschillende manieren zijn om traffic naar je website of webshop te krijgen. Dit kan worden onderverdeeld in organische en betaalde zoekresultaten. Als organisatie wil je niet afhankelijk zijn van bezoekers die via betaalde advertenties op je website komen. Want stop je met betalen? Dan toont de zoekmachine je niet meer in de zoekresultaten en ben je dus niet meer vindbaar in jouw doelgroep. Bezoekers die vanuit organische zoekresultaten op jouw website komen, kosten geen geld. Om alsnog traffic te krijgen op jouw website of webshop, moet jouw website goed vindbaar zijn op relevante zoektermen. Want als je hier goed op te vinden bent, krijg je meer relevante bezoekers. En meer relevante bezoekers betekent potentiële omzet. Dat maakt online het verschil.

Werkwijze
Strategie tot uitvoering, dat maakt online het verschil. Bij Social Banana werken we op basis van jouw wensen en behoeften, daarom starten we met een vrijblijvend gesprek om jouw situatie in kaart te brengen. Op basis van dit gesprek maken wij een voorstel, waarin wij jou adviseren met de mogelijkheden.

Abonnementen
Voor social media ondersteuning werken wij met vaste abonnementen: brons, zilver, goud of zelfs banaan. Deze abonnementen zorgen ervoor dat jij je op jouw business kunt focussen. De abonnementen maken kosten vooraf inzichtelijk, zodat jij weet waar jij aan toe bent. En maandelijks opzegbaar, zo zit je nergens aan vast! De abonnementen variëren in frequentie van de social mediaberichten, statistieken en evaluaties. 

Strategie
Hoe ziet het uitbesteden van mijn social media marketing eruit? Zoals je inmiddels weet beginnen wij altijd vanuit de achterzijde van de banaan, de strategie. Tijdens de brainstormsessie gaan wij echt terug naar de essentie van jouw merk: zoals doelstellingen, gewenste en werkelijke identiteit, onderscheidende waarden, definiëring van doelgroepen, in kaart brengen van de klantreis en het bepalen van de fysieke uitstraling. Aan het eind van de brainstorm weten we of social media marketing het juiste middel is voor jouw bedrijf, of dat we ons wellicht (ook) moeten richten op de andere aspecten van contentmarketing, zoals SEO-content, e-mailmarketing of online campagnes. Vanuit deze inzichten creëren wij een strategisch plan. En nee, geen plan van 20 A4’s maar een plan van 6 A4’s waar echt de key uitgangspunten in staat, zodat jij precies weet welke koers wij uit gaan zetten.

Uitvoering
Samen met jou doen we er alles aan om het maximale uit jouw social mediakanalen te halen en je doelen te bereiken. Op basis van jouw abonnement koppelen wij de resultaten terug en evalueren we om de huidige inzet te evalueren en te brainstormen over nieuwe ideeën! Je ontvangt een analyse waar al je kanalen in staan, waarbij je de resultaten kunt zien: bereik, betrokkenheid en traffic. Op basis van deze data kunnen wij de strategie bijsturen en koersen naar online verschil.

De meeste ondernemers starten met het plaatsen van online content zonder hier écht goed over na te denken. Social Banana creëert online content vanuit doelstellingen en strategische keuzes en gaat vanuit dit uitgangspunt operationeel aan de slag. Wij maken de banaan open vanuit de achterzijde en niet vanuit de steel: dat maakt het online verschil

Social Banana is een full-service marketingbureau en ondersteunt bedrijven op het gebied van social media management, strategievorming, trainingen & workshops, web development, SEO & SEA, leadgeneratie, hosting, grafisch design, copywriting en foto- en videografie. Zo kun jij je echt focussen op jouw core-business. Social Banana richt zich op bedrijven in het MKB die ondersteuning verlangen met betrekking hun marketingactiviteiten of hun marketingactiviteiten volledig willen outsourcen. Ben je op zoek naar een maatwerkoplossing, neem dan contact met ons om de mogelijkheden te bespreken.