Wij werken aan een splinternieuwe website met o.a. al onze klantcases. Medio Q2 2024 live!

Op welke dag moet ik op social media posten?

Deel deze blog

Instagram, Facebook en andere social media kanalen. Het wordt steeds populairder en steeds meer gebruikt. Niet alleen door jongeren, maar ook door steeds meer volwassenen. Ook bedrijven en organisaties maken steeds meer gebruik van verschillende social media kanalen om zichzelf onder de aandacht te brengen van hun doelgroep.

Het is natuurlijk heel gemakkelijk, je post iets op social media en het wordt gezien. Er is niet een bepaalde dag dat ‘dé perfecte dag’ is om iets te posten op social media. Dit hangt namelijk heel erg af van jouw publiek. Jouw beste tijd is afhankelijk van de momenten waarop jouw publiek of jouw volgers actief zijn op een social media platform. Wat de beste tijd is voor jouw organisatie op bijvoorbeeld Facebook of Instagram, kom je te weten door onderzoek te doen. Analyseer de statistieken van je social media pagina om te bekijken wanneer je de meeste interactie behaald of wanneer de meeste mensen actief zijn op het social media platform.  

Wij adviseren jou dan ook om te kijken welke dagen en tijden jou veel interactie opleveren.

Uit onderzoek van Coosto blijkt dat men over het algemeen, aan de hand van bepaalde gegevens, kan inschatten op welke dagen en tijden de meeste interactie is op een bepaald social media platform en op welke tijd het beste gepost kan worden. 

Hieronder geven wij per social media kanaal aan, wanneer de meeste interactie is en wanneer je het beste iets kan posten (uitgaande van resultaten van 2020).

Instagram:

De dag met de meeste interactie is woensdag, het uur met de meeste interactie is om 17.00 uur. De beste tijd om iets te posten is echter om 21.00 uur.

Beste-tijden-om-te-posten-Instagram Beste-tijden-om-te-posten-Instagram

Beste-tijden-om-te-posten-Instagram Beste-tijden-om-te-posten-Instagram

Facebook:

De dag met de meeste interactie is woensdag, het uur met de meeste interactie is om 18.00 uur. De beste tijd om iets te posten is echter om 15.00 uur.  
Beste-tijden-om-te-posten-Facebook Beste-tijden-om-te-posten-Facebook

Beste-tijden-om-te-posten-Facebook Beste-tijden-om-te-posten-Facebook

LinkedIn:

De dag met de meeste interactie is donderdag, het uur met de meeste interactie is om 09.00 uur. De beste tijd om iets te posten is echter om 13.00 uur.

Beste-tijden-om-te-posten-Linkedin Beste-tijden-om-te-posten-Linkedin

Beste-tijden-om-te-posten-Linkedin Beste-tijden-om-te-posten-Linkedin

Twitter: 

De dag met de meeste interactie is woensdag, het uur met de meeste interactie is om 21.00 uur. De beste tijd om iets te posten is om 21.00 uur.
Beste-tijden-om-te-posten-Twitter Beste-tijden-om-te-posten-Twitter

Beste-tijden-om-te-posten-Twitter Beste-tijden-om-te-posten-Twitter

Kijk vooral goed naar de dagen en tijden waarop jouw publiek het meest en vaakst online is, zodat jouw berichten gezien kunnen worden. Wij wensen je veel succes met het creëren van jouw online zichtbaarheid!

Altijd als eerste de nieuwste updates in je inbox?

Ontvang updates en leer van de besten

Meer content

Thin Content
SEO

Thin content?!

Heb je gemerkt dat je website plotseling daalt in de Google ranking? Krijg je maar