Wij werken aan een splinternieuwe website met o.a. al onze klantcases. Medio Q4 live!
Thin Content

Deel deze blog

Heb je gemerkt dat je website plotseling daalt in de Google ranking? Krijg je maar niet veel bezoekers op je website? Of wil je juist voorkomen dat je website laag komt te staan in de Google ranking? Situaties als een daling in de Google ranking of weinig traffic op je website kunnen veroorzaakt worden door thin content op je website. Nu vraag je je waarschijnlijk af: wat is dit  nou precies? en hoe los ik dit soort situaties op? In dit blog leg ik je alles uit over wat thin content inhoud en wat het precies is en wat je het beste kunt doen om het te voorkomen. 

Wat is thin content en wat houdt het precies in?

Thin content, ook wel dunne content genoemd, is content, die op je website staat, van lage kwaliteit. Dit kan een productpagina zijn, maar ook blogartikelen of landingspagina’s. Thin content is content met weinig of geen toegevoegde waarde. 

Deze content heeft geen waarde voor de lezer, het kan de lezer zelfs misleiden. Wanneer je thin content op je website hebt geplaatst, zul je een handmatige actie waarschuwing krijgen in Google Search Console die je laat weten dat je bestraft bent voor het hebben van deze content op je website. Volgens Google is thin content van zeer lage kwaliteit. Het laat zien dat de inhoud weinig tot geen moeite kostte om te creëren. 

Google houdt van websites die waardevolle content bieden, daarom komen deze websites ook hoger in de Google rankings te staan.

Wanneer Google een website minder relevant vindt, wordt deze website automatisch gedegradeerd in de Google Rankings. Dit gebeurd als een website geen relevante content bevat of als er veel fouten in staan. De website bevat dan thin content. 

Wat veroorzaakt thin content?

Wat veroorzaakt deze vorm van content nou eigenlijk? Hieronder geef ik een aantal voorbeelden wat de oorzaak is.

Content van lage kwaliteit

Content van lage kwaliteit zijn bijvoorbeeld blogs die niet ingaan op het daadwerkelijke onderwerp. Blogs schrijven valt niet onder de dagelijkse bezigheden van ondernemers, toch is het van essentieel belang dat de content die wordt geschreven van goede kwaliteit is. Blogs moeten niet in haast worden gemaakt zonder dat er voldoende informatie over opgezocht is. Deze bevatten dan wellicht geen waarde, hebben de verkeerde zoekwoorden, een slechte zinsopbouw en bevatten talloze spelfouten. Schrijf daarom relevante content met goedlopende zinnen en gebruik de juiste zoekwoorden. 

Duplicate content

Duplicate content wordt ook wel dubbele inhoud of gekopieerde content genoemd. Dit wil zeggen dat er precies dezelfde content op je website staat die ook al op een andere website staat. 

Automatisch gegenereerde inhoud

Het gaat hier om inhoud die gemaakt is door robots. Vaak is dit soort thin content afkomstig van automatische vertalingen en andere geautomatiseerde bronnen die duidelijk niet door een mens zijn gemaakt of beoordeeld. 

Pagina’s met te veel uitgaande links

Pagina’s met uitgaande links is in de SEO wereld heel normaal en erg relevant. Door af en toe door te linken naar een andere website is goed voor je SEO. Wanneer je hierin overdrijft zorgen de links ervoor dat jouw website meer thin content krijgt. Door te veel uitgaande links te plaatsen lijkt het net alsof jouw website geen nuttige informatie bevat, hiermee haal je de kwaliteit van je website naar beneden.

Doorway-pagina’s

Doorway-pagina’s zijn pagina’s die speciaal gemaakt zijn om hoger te ranken in zoekmachines op één keyword. Deze doorway-pagina stuurt de bezoekers direct door naar een andere pagina/ De bezoeker ziet echter niet dat hij/zij doorgestuurd wordt naar deze pagina. Het voegt dus niks toe en kan dus gezien worden als thin content.

Probeer alle bovengenoemde oorzaken te vermijden. Zo degradeer je niet in de Google ranking en blijft je traffic hoog.

Heb jij geen tijd of heb je onvoldoende kennis op het gebied van SEO en thin content? Wij helpen je hier graag bij!  Werpt jouw zoekmachine optimalisatie niet zijn ‘bananen’ af?

Dan is de tijd rijp voor wat Social Talk met de Banana’s! Neem contact met ons op voor een gratis Social Talk. Samen maken wij online het verschil!

Interesse in web development of webdesign? Check dan ons broertje: Digital Banana

Altijd als eerste de nieuwste updates in je inbox?

Ontvang updates en leer van de besten

Meer content

Thin Content
SEO

Thin content?!

Heb je gemerkt dat je website plotseling daalt in de Google ranking? Krijg je maar