Bananenstreken met Menno

Deel deze blog

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aangenaam! Mijn naam is Menno. 27 jaar. Trotse Indo🇳🇱🇮🇩
Koffie connoisseur en een creatieve monyet 🙊(aap in het Indonesisch).
Het is dus ook niet zo gek dat ik bij Social Banana terecht ben gekomen.

Van gamer naar storyteller!

Vanaf kinds af aan had ik een voorkeur voor mythes, legendes, en mysterieuze verhalen. Het was dan ook niet zo gek dat ik liever “Joris en de Draak” speelde met vrienden in plaats van sport spellen zoals voetbal en dergelijke. Je zou kunnen zeggen dat storytelling en fantasie al in de aard van het beestje zat.

Ik was ook heel moeilijk tevreden te houden. Van Lego tot aan Play-Doh: Daar lag mijn interesse niet. Door mijn hoge fantasie gehalte merkte ik dat ik visueel gestimuleerd moest worden. Rond mijn vijfde was het dan ook gedaan: ik kreeg een Nintendo controller in mijn handen geduwd zodat mijn ouders mij niet meer hoefde te entertainen. Een gamer in hart en nieren. Hierdoor raakte ik ook vroeg en zelfstandig in aanraking met computers en de gouden eeuw van het internet.

Al snel was ik een typische gamer-internet-90’s-whizkid. Ik heb veel plezier gehad in bijvoorbeeld het fine-tunen en ontwerpen van mijn Hyves en Tumblr pagina. Ik raakte geïnspireerd door alle creatieve en communicatieve uitingen die ik tegenkwam op het internet: grafisch design, logo’s, webdesign, film en fotografie, noem maar op! Storytelling en het presenteren van visuele eye-candy is echt mijn ding geworden.

De Social Banana Club!

Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek ben ik al gauw bij Social Banana aangekomen. Een jong bedrijf met jonge jongens van ongeveer mijn leeftijd. Hun stijl en visie spraken mij aan.
Tegenwoordig benader je een bedrijf met een e-mail of een sollicitatievideo. Hoewel ik graag video’s maak viel dit niet bij mij in de smaak. Ik hou van een face-to-face kennismaking. Dus ik heb mijn CV een vette upgrade gegeven, de stoute schoenen aangetrokken en ben ik persoonlijk bij ze langs geweest. Na het eerste gesprek was er direct een klik: mijn stageplek zat in de pocket!

Tijdens mijn stage houd ik mij bezig met het schrijven van blogs, e-commerce ondersteuning, het ontwikkelen van communicatiestrategieën voor bedrijven, tot het creëren van (social) content en conceptontwikkeling van websites. Van de achterzijde van de banaan (strategie) tot de daadwerkelijke uitvoering dus.

Menno Winter, een man die met zijn woorden je zelden in de kou laat staan.
Creatieve kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Met enthousiasme kijk ik er naar uit om bij Social Banana creatief aan de slag te gaan en mijzelf te ontwikkelen tot een breed inzetbare communicatie specialist. In de 1e week ben ik al actief bezig geweest: van het ontwerpen van een E-book naar een voorstel voor een vernieuwende communicatie aanpak. Waarschijnlijk hebben jullie al iets van mij voorbij zien komen zonder dat je het weet.
Dus houd je ogen open. Jullie zullen meer van mijn werk zien de komende maanden!

Over Menno Winter

Van excellente student Audiovisuele Vormgeving (fotografie en video) op het Sintlucas naar Marketing & Communicatie bij Gilde Opleidingen.  Mijn kennis en kunde heb ik direct gebruikt als vrijwilliger bij lokale festivals zoals het ZomerParkFeest en Stereo Sunday. Daarnaast heb ik ook aftermovies geschoten voor Grenswerk en voormalig Perron 55, Ben ik werkzaam geweest als content creator bij streetwear boutique Calico Jack en voormalig Van Heyster Blerick en nog veel meer. Aan ervaring in elk geval geen gebrek 🙂

Waar sta ik nu?
Nu studeer ik opnieuw communicatie maar dan op HBO niveau aan het Fontys in Eindhoven.Waarom communicatie? Ik wilde niet alleen maar mooie creatieve uitingen maken, maar ook de achterliggende gedachte daarvan. Hoe beïnvloed ik mensen? Wat is de beste benadering? De filosofie achter communicatie en hoe pas ik dit toe op alle vlakken? Zoals ik vroeger geprikkeld raakte met verhalen, wil ik ook dat anderen geprikkeld worden door mijn verhalen. Al is het via vormgeving, foto’s, video’s, of een sterke communicatie/marketing campagne. Ook zie ik deze opleiding als een kans om nog meer te groeien als persoon.

Wil je nog meer blogs lezen? Check dan de pagina hier
Toevallig interesse in webdesign voor jouw bedrijf? Check dan ons broertje Digital Banana hier

Altijd als eerste de nieuwste updates in je inbox?

Ontvang updates en leer van de besten

Meer content

Thin Content
SEO

Thin content?!

Heb je gemerkt dat je website plotseling daalt in de Google ranking? Krijg je maar