Wij werken aan een splinternieuwe website met o.a. al onze klantcases. Medio Q1 2024 live!

Social media houdt ons in zijn greep!

social media houdt ons in zijn greep

Deel deze blog

Social media, het houdt ons in zijn greep

Social media, het is bijna niet meer weg te denken. Social media houdt ons allemaal, jong en oud, in zijn greep. Even het laatste nieuws checken? Een vriend feliciteren met zijn verjaardag? We doen het tegenwoordig allemaal met behulp van social media. 

Niet alleen voor consumenten is het handig, maar ook steeds meer bedrijven zetten social media in voor meer online exposure. 

Social media en bedrijven

Social media wordt steeds belangrijker. Dat is voor veel bedrijven de reden waarom zij aanwezig zijn op verschillende  platforms zoals LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram. 

Social media is voor bedrijven een belangrijk middel om haar merk te promoten. Ook wordt het ingezet om bestaande klanten bij je merk te betrekken en brand loyalty te creëren. Social media wordt vooral gebruikt om nieuwe klanten te werven. Door online zichtbaar te zijn zullen mensen weten dat je bestaat en zullen zij sneller voor jouw bedrijf of merk kiezen. Social media inzetten voor marketing doeleinden wordt ook wel social media marketing genoemd. 

Social media als succesfactor

Social media is voor bedrijven een handig marketinginstrument. Dit moet natuurlijk wel op de goede manier aangepakt worden. Op social media kan je de boodschap van je bedrijf goed naar buiten brengen en is het dé plek om met je klanten in contact te komen. 

Wil jij met jouw bedrijf succes hebben op de sociale kanalen? Dan is het goed om te weten wat je moet doen om je social media accounts goed te laten lopen. 

  • Ben actief aanwezig

Bedrijven die actief aanwezig zijn op social media, zien vaak positieve resultaten. Zij hebben een hoger bereik en hebben meer interactie met hun volgers/klanten. Ook zijn ze beter zichtbaar bij hun klanten of potentiële klanten, waardoor hun merk lang in je hoofd blijft hangen. Het is dus belangrijk om regelmatig te posten om succesvol te zijn via je social media kanalen. Plaats niet te veel, maar houdt maat. Te veel berichten kan de klant afschrikken. 

  • Hoog engagement

Engagement houdt in hoe hoog de betrokkenheid van je volgers is. Bedrijven met een hoog engagement weten hoe ze hun doelgroep moeten bereiken en hoe ze de interactie aan moeten gaan met deze doelgroep. Door te investeren in de betrokkenheid van je klanten, zal de klant sneller terugkopen voor een herhaal aankoop en zal de klant sneller positieve reviews delen over je bedrijf.

  • Plaats relevante content

Het is belangrijk dat de content die je plaatst de doelgroep aanspreekt. Wanneer je hier geen rekening mee houdt, is de kans groot dat je publiek je content niet interessant genoeg vind. Plaats content op een creatieve manier. Denk hierbij aan een foto of video. Doordat je jouw posts op een creatieve manier maakt, zul je meer opvallen tussen alle andere berichten die worden geplaatst op social media. 

 

Wij schillen graag de Social media banaan voor je!

Weet jij niet hoe je moet beginnen? Of heb je er de tijd niet voor? Vele bedrijven zien door de bomen het bos niet meer. Dit begrijpen wij maar al te goed. De meeste bedrijven starten met het posten van social media content zonder de juiste strategie. Wij nemen het opzetten en het beheren van jouw social media kanalen maar al te graag uit handen. We maken de banaan open vanuit de achterzijde: vanuit strategische keuzes en gaan op basis daarvan content creëren. Het resultaat? Content die bijdraagt aan jouw online zichtbaarheid, unieke positionering, waarmee je jouw branding versterkt. Dat maakt online het verschil

Wij helpen jou op een creatieve manier met het versterken van jouw online positionering. 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Vraag de gratis Social Talk aan!
Of interesse naar een website of digitale app? check ons kleine broertje Digitalbanana hier

Altijd als eerste de nieuwste updates in je inbox?

Ontvang updates en leer van de besten

Meer content

Thin Content
SEO

Thin content?!

Heb je gemerkt dat je website plotseling daalt in de Google ranking? Krijg je maar